23. maaliskuuta 2013

Vihdoin valmista

Nyt ois ommeltuna "pakolliset" ompelukset, ja voikin vaipua takasin neulosten ihmeelliseen maailmaan.. Kauhee into tuli tehä taas siililapasia, niin pitäähän niitä muutamat pahimpaan himoon tehä :D

Sain kun sainkin tehtyä ajoissa siskon mekon, vaikka pitikin vähän oikoo suunnitellusta mallista.. Alun perin mekkoon piti tulla irrotettavat röyhelöt ja helmikoristeluita, mutta ne jäi, ja omasta mielestä mekosta tuli ihan hieno ilman niitäkin.. Ja tuntuhan tuo kelpaavan siskollekkin :)



                                           Tämän mallin mukan rupesin valmistamaan mekkoa



satiinimekko


                                                      
 satiinimekko
                                                               Ja tämmönen siitä tuli :)

Hankalaa kuvattavaa tuo satiini, kun hohtaa miten sattuu ja väri näyttää väärältä.. Alimmassa kuvassa väri on lähinnä oikeaa..

Sitten se hautajais mekko.. Kyllä oli yhtä sotaa sen tekeminen, ei sitten millään olis halunnu valmistua.. Kokoajan tuli joku ongelma vastaan, kun kankaat ei sitten millään suostunut pysymään paikallaan..Venyvä pitsi ja liukas satiini ei  ole mitenkään paras yhistelmä...






Ja koska tapani mukaan tein mekkoa viimetinkaan (hautajaisia edeltävänä iltana, tai oikeastaan yönä..), ei ollut aikaa korjailla kaikkia virheitä.. mm. vetoketju ei ole ihan keskellä takana, mutta enää kerennyt/jaksanut sitä ruveta siirtämään, kun olisi pitänyt purkaa yläosa kokonaan helmasta irti, ja kun se kuitenkin jäi boleron alle piiloon. Nyörityksen sirkatkin meni vinoon ja kaiken muun mukavan lisäks rupesin niitä laittamaan mekon yläreunaan.. (Kannattaa toki tuhertaa niitä paikalleen pimeässä! ) Jouduin niitä sitten paukuttelemaan muutaman ylimääräisen, että sain molemmat puolet näyttämään samalta..
Jokohan tästä oppisin että en tee mitään väsyneenä, ja varaisin aikaa tarpeeks? :D

Tarkotuksena on muokata tuota mekkoa toisenlaiseksi joskus, niin korjaampahan tarvittavat sillon :p
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti